Update: 'Bulthuis verlaat Heerenveen voor deelnemer Aziatische Champions League'

Update: 'Bulthuis verlaat Heerenveen voor deelnemer Aziatische Champions League'

Gepubliceerd: vrijdag 25 januari 2019 om 08:38vr 25-01-2019 om 08:38

Arber Zeneli lijkt donderdagavond zijn laatste wedstrijd voor sc Heerenveen te hebben gespeeld. De buitenspeler uit Kosovo is, net als Dave Bulthuis op weg naar de Heerenveen-uitgang, meldt Voetbal International vlak na de 3-1 in Amsterdam.

Stade Reims, de nummer twaalf van de Franse Ligue 1, zal naar verwachting de nieuwe werkgever van Zeneli worden. De club uit de champagnestreek is volgens VI al rond met de Friezen en zal nu tot een akkoord moeten komen met de buitenspeler. Hoeveel Heerenveen precies gaat incasseren voor de Kosovaars international, is nog onbekend. De club kan met de transferopbrengst echter 'een groot deel van het miljoenentekort' in zijn begroting dichten.

Bulthuis zal vertrekken naar een niet nader genoemde club in Zuid-Korea, die drie ton overheeft voor de linksbenige verdediger. Bulthuis begon het seizoen als aanvoerder, maar verloor in de loop van de eerste seizoenshelft zijn basisplek. De Noord-Hollander was bovendien niet van de partij tijdens het winterse trainingskamp van Heerenveen, waardoor al snel duidelijk werd dat hij geen toekomst meer had in Friesland.

Update 8.38: De naam van de nieuwe club van Dave Bulthuis luistert naar de naam Ulsan Hyundai. Dat meldt Voetbal International. De Zuid-Koreaanse club komt uit in de Aziatische Champions League. Bulthuis speelde slechts één jaar in Friesland. Eerder speelde hij voor FC Utrecht, FC Nürnberg en FK Qabala.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws