Update: Monaco doet weer beroep op Jardim in merkwaardige stoelendans

Update: Monaco doet weer beroep op Jardim in merkwaardige stoelendans

25-01-2019 21:45 Laatste update: 21:45
14

Leonardo Jardim keert volgens L'Equipe al na drie maanden terug als trainer van AS Monaco. De Monegasken ontsloegen donderdag Thierry Henry en zijn voorganger wordt nu weer voor de groep gezet.

Vice-president Vadim Vasilyev wilde volgens het Franse medium haast maken met de opvolging van Henry en heeft nu in Jardim dus al een oplossing gevonden. De Portugese oefenmeester was eerder al vanaf 2014 werkzaam in het ministaatje en tekent nu een contract voor tweeënhalf jaar bij de Monegasken.

De terugkeer van Jardim gaat gepaard met het vertrek van sportief directeur Michael Emenalo, die Henry binnenhaalde. Het bestuur van Monaco is niet tevreden over zijn functioneren en zet hem dus nu aan de kant. Het is nog onduidelijk wie er aanstaande zaterdagavond op de bank zit bij Monaco. De ploeg speelt dan een heuse degradatiekraker in en tegen Dijon.

Update 21.45 uur: AS Monaco heeft de merkwaardige aanstelling van Leonardo Jardim bekrachtigd. De Portugees, die in oktober nog het veld moest ruimen ten faveure van Thierry Henry, tekent voor 2,5 jaar. Jardim verliet Monaco met de nodige degradatiezorgen, maar onder aanvoering van voormalig topaanvaller Henry ging het niet veel beter. Jardim mag nu dus terugkeren. Zijn grootste successen met de Monegasken vierde hij in 2017, toen hij landskampioen werd en de halve finale van de Champions League bereikte.