Van Geel heeft geen trek in 'Hofland-rol' voor Kuyt: 'Moet 'n topclub niet willen'

Van Geel heeft geen trek in 'Hofland-rol' voor Kuyt: 'Moet 'n topclub niet willen'

Gepubliceerd: vrijdag 25 januari 2019 om 16:47vr 25-01-2019 om 16:47

Dirk Kuyt zal sowieso niet de opvolger van Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst worden, laat technisch directeur Martin van Geel weten aan FOX Sports. De club is niet van plan om een beginnende trainer voor de groep te zetten.

Kuyt is nog niet in het bezit van een de hoogste diploma's en Feyenoord ziet een 'Kevin Hofland-rol', als assistent van een gediplomeerde hoofdtrainer, niet zitten. "Nou, dat kan bij een club als Feyenoord niet", aldus een gedecideerde Van Geel. "Als je een topclub wil zijn, moet je een ervaren coach hebben met de juiste diploma's. En niet allerlei structuren die je moet gaan zoeken. Dat moeten andere clubs zelf weten, maar een club als Feyenoord niet."

Van Geel denkt echter dat Kuyt de potentie heeft om op langere termijn trainer van Feyenoord 1 te worden. De Katwijker heeft momenteel het O19-elftal van de Rotterdammers onder zijn hoede en maakt een prima indruk. "Het is iemand die we heel graag voor Feyenoord wilden behouden nadat hij afscheid nam (in 2017, red.). Hij profileert zich prima en is een potential naar de toekomst toe."

Kuyt liet onlangs zelf al weten dat het hoofdtrainerschap bij Feyenoord vooralsnog niet aan de orde is. 'We hebben als ex-internationals allemaal kennis van het spel, maar we missen op andere vlakken nog belangrijke dingen', schreef hij in zijn column voor De Telegraaf, doelend op zichzelf, Robin van Persie, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws