NAC blijft ondanks duel met twee gezichten steken op gelijkspel tegen ADO

NAC blijft ondanks duel met twee gezichten steken op gelijkspel tegen ADO

25-01-2019 21:58
64

NAC Breda heeft de eerste thuiswedstrijd van 2019 gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag: 1-1. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag kon in de eerste helft geen vuist maken, maar maakte uiteindelijk wel de meeste aanspraak op de winst. 

In de openingsfase was er weinig vertier voor de fans van beide ploegen. De goal van ADO na 21 minuten kwam dan ook behoorlijk uit de lucht vallen. Nasser El Khayati stond weer eens aan de basis van de treffer. De spelmaker stuurde Sheraldo Becker diep met een fraaie pass, waarna de rechtsbuiten op zijn beurt de meegelopen Melvyn Lorenzen op maat bediende: 0-1.

Wedden

Meer odds

Het Bredase publiek liet zijn onvrede blijken, aangezien de thuisploeg in de eerste helft alleen via Khalid Karami tot een schietkans kwam. Aan de andere kant was Lorenzen zelfs dicht bij zijn tweede. Na een misser van Karami, kwam de bal wederom via El Khayati en Becker bij de Oegandees international terecht. Dit keer verdween de bal echter net naast het doel.

NAC kwam een stuk beter uit de kleedkamer. Gervane Kastaneer viel in voor verdediger Daan Klomp en had niet lang nodig om zijn invalbeurt kracht bij te zetten. De aanvaller schoot de bal achter Indy Groothuizen, die de geschorste Robert Zwinkels verving bij ADO. In de slotfase ging NAC op zoek naar de zege, zo kreeg onder meer aanwinst Sullay Kaikai twee kansen.

Vooral Mikhail Rosheuvel en Arno Verschueren lieten echter na om NAC drie punten te bezorgen, aangezien Groothuizen reddend optrad. Daarmee pakt zowel NAC als ADO het eerste punt van 2019. Vooral de Brabanders schieten daar niet veel mee op. De strijd onderin blijft spannend.