'Negen Nederlandse clubs willen Armenteros tot einde van het seizoen huren'

'Negen Nederlandse clubs willen Armenteros tot einde van het seizoen huren'

26-01-2019 08:21
29

Fredrik Risp heeft zich in Italiaanse media uitgesproken over zijn cliënt Samuel Armenteros. Waar Risp eerder nog sprak over belangstelling van vijf Nederlandse ploegen, meldt hij nu dat het om negen clubs gaat.

Armenteros komt bij Benevento niet aan de bak en mag vertrekken naar een andere werkgever. Risp sprak begin januari al met het Zweedse Fotbollskanalen. "Er zijn veel clubs die interesse hebben getoond. Samuel heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst. Vijf Nederlandse clubs hopen Samuel deze winter te huren."

"Negen Nederlandse clubs hebben naar de mogelijkheid geïnformeerd om Samuel tot het einde van het seizoen te huren", zegt Risp een paar weken later tegen Il Sannio. "De interesse in hem groeit. Er zijn aanbiedingen uit Australië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Benevento is van dit alles op de hoogte."

Risp noemt geen namen van clubs, maar Il Sannio weet dat PEC Zwolle, De Graafschap, Willem ll en Heerenveen vier van de negen clubs zijn die de Zweedse spits willen huren. 

Het Italiaanse avontuur van Armenteros is een grote teleurstelling te noemen. Dit seizoen kwam de spits nog geen minuut in actie. Hij werd in de winterstop van vorig jaar verhuurd aan het Amerikaanse Portland Timbers, waar hij alles speelde.