De Mos zeer kritisch op Ajax, De Ligt én Ten Hag: 'Hoe haal je het in je hoofd'

De Mos zeer kritisch op Ajax, De Ligt én Ten Hag: 'Hoe haal je het in je hoofd'

26-01-2019 16:12 Laatste update: 16:41
84

Aad de Mos maakt zich zorgen om Ajax. De analist stelt vast dat de Amsterdammers niet goed uit de winterstop zijn gekomen. Dat wijt hij mede aan de vele transfergeruchten rond de Ajacieden.

"Ajax had voor de winterstop veel honger, maar ik heb nu het idee dat veel spelers honger krijgen naar een transfer", zegt De Mos bij NH Sportcafé. Hij is dan ook benieuwd naar de Klassieker tegen Feyenoord. "Nu wil ik het wel eens zien van Ajax, want dit Ajax is niet het Ajax van voor de winterstop. Ze speelden toen compact, gaven weinig ruimtes weg en konden bijna altijd op de nul spelen."

Onder meer Matthijs de Ligt valt vooralsnog tegen. "Ik zag De Ligt in de negentigste minuut in de spits staan", doelt De Mos op het competitieduel met sc Heerenveen. "Die wilde 5-4 gaan maken. Die had ik gelijk bij z'n nek gepakt. Het collectief is bij Ajax een beetje weg. Dat heeft ermee te maken dat ze toch niet volwassen zijn. Dat is ook normaal, want het is een jonge ploeg. Morgen kunnen ze het tegendeel bewezen."

"Ik ben het eens met Sjaak Swart, want bij vijf punten is het einde oefening...", vervolgt De Mos, die ook kritisch is op Erik ten Hag. Volgens de analist is de Ajax-trainer 'een meester in het opstellen van de verkeerde spelers als hij moet rouleren'. "Hoe haal je het in je hoofd om Sinkgraven linksback te zetten, terwijl je ook Magallán centraal kunt opstellen en Blind linksback?"

Lees ookDe Mos berispt 'arrogant' Ajax: "Er wordt niet tegen opgetreden"