Ajax verrast en presenteert nieuwe doelman: Portugees komt over van Benfica

Ajax verrast en presenteert nieuwe doelman: Portugees komt over van Benfica

26-01-2019 17:01 Laatste update: 17:30
265

Ajax heeft de gewenste nieuwe doelman te pakken. De Amsterdamse club maakt zaterdag bekend dat Bruno Varela overkomt van Benfica.

Varela is een 24-jarige doelman, die in Lissabon Odisseas Vlachodimos en Mile Svilar voor zich moest dulden in de pikorde. Ajax huurt de 1.91 meter lange Portugees tot het einde van het seizoen. In de overeenkomst is tevens een optie tot koop opgenomen. Varela moet nog wel medisch gekeurd worden, zo laat Ajax weten op de clubsite.

Varela keepte vorig seizoen nog 35 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Benfica, waaronder 29 keer in de Primeira Liga. Door de komst van Vlachodimos vertroebelde zijn perspectief afgelopen zomer. Varela was eerder ook actief voor Vitória FC en het Spaanse Real Valladolid. Hij heeft een contract tot medio 2022 bij Benfica.

Varela lijkt bij Ajax de rol van tweede doelman op zich te moeten nemen, achter André Onana. Kostas Lamprou vervult op dit moment die rol, maar de Griek kreeg na zijn optreden tegen sc Heerenveen (4-4) de nodige kritiek. Directeur spelersbeleid Marc Overmars sloot de komst van een nieuwe doelman donderdag al niet uit.