Barcelona dendert door in Spanje: briljant moment Messi hoogtepunt bij zege

27-01-2019 18:18 Laatste update: 18:21
6

Primera División-koploper FC Barcelona staat weer vijf punten los van de concurrentie. De Catalaanse derby tegen Girona, die óók in de Verenigde Staten gespeeld had kunnen worden, leverde zondag geen problemen op: 0-2.

Als het aan Barcelona en Girona had gelegen, was de derby gespeeld in het Hard Rock Stadium in Miami. De bond stak er echter een stokje voor. Zo spraakmakend als de aanloop was, was de wedstrijd van zondagmiddag niet. Barcelona boekte een magere zege tegen het tiental van Girona.

Na tien minuten opende Barça de score. Nélson Semedo kreeg de bal voor zijn voeten na een rommelige aanval en schoot de bal achter doelman Bono. Kort na rust moest Girona verder met tien man, nadat Bernardo Espinosa een rode kaart kreeg (twee keer geel) na een overtreding op Luis Suarez.

Barcelona verzuimde om het mannetje meer qua veldspel uit te buiten, maar kwam twintig minuten voor tijd wel op een 0-2 voorsprong. Lionel Messi scoorde met een briljant stiftje in zijn zevende Primera División-uitwedstrijd op rij. De voorsprong van Barça op nummer twee Sevilla is door de zege weer vijf punten.