Lucky Juventus kruipt dankzij Ronaldo door het oog van de naald in Rome

27-01-2019 22:31
20

Juventus is tegen SS Lazio door het oog van de naald gekropen en heeft inmiddels een voorsprong van elf punten op achtervolger SSC Napoli. SS Lazio leek een punt uit het vuur te kunnen slepen tegen De Oude Dame, maar vlak voor tijd sloeg Cristiano Ronaldo toe.

Het duel tussen Lazio en Juventus kwam in de eerste helft traag op gang. De eerste grote kans was voor Lazio, maar Wallace Fortuna dos Santos zag zijn harde kopbal gekeerd worden Wojziech Sczsesny. Juventus kwam er in de eerste 45 minuten nauwelijks aan te pas. Lazio was voetballend de betere ploeg, maar maakte de kansen niet af. Ciro Immobile miste voor de rust nog een levensgrote mogelijkheid.

Na de rust leek het helemaal mis te gaan voor Juventus. Emre Can maakte een kwartier in de tweede helft een eigen doelpunt en zette Lazio daarmee op voorsprong. Pas in de slotfase kwam Juventus los. Na een gemiste kans van Immobile stond De Oude Dame op. Een kwartier voor tijd maakte Joao Cancelo de gelijkmaker. Het was de grootste kans voor Juventus tot dat moment. Cancelo stond op de juiste plek om een rebound binnen te tikken.

Een punt leek het maximaal haalbare voor Juventus, maar de Serie A-koploper kroop in de absolute slotfase door het oog van de naald. In minuut 87 kreeg de ploeg een strafschop vanwege een overtreding van Senad Lulic op een speler van Juventus. Ronaldo ging achter de bal staan en schoot zijn ploeg naar de overwinning: 1-2.