Lof voor Verdonk: Ziyech werd echt helemaal gek van hem

Lof voor Verdonk: "Ziyech werd echt helemaal gek van hem"

Gepubliceerd: maandag 28 januari 2019 om 20:17ma 28-01-2019 om 20:17

Laatste update: maandag 28 januari 2019 om 20:59ma 28-01-2019 om 20:59

John de Wolf was tijdens Feyenoord - Ajax onder de indruk van Calvin Verdonk, die het Hakim Ziyech de hele wedstrijd moeilijk maakte. Ziyech kwam er in De Klassieker nauwelijks aan te pas.

"Chapeau. Vooraf zette ik m'n vraagtekens, omdat hij tegen onze grote vriend Ziyech stond", zegt De Wolf bij Feyenoord TV. "Hij had het de eerste vijf minuten moeilijk, zoals het hele elftal. Maar daarna was het fantastisch, als een pitbull, elk duel winnend. Ziyech werd echt helemaal gek van hem. Hij was ook in de opbouw goed. Het was jammer voor hem dat hij kramp kreeg en op was, maar daardoor kon Haps zijn minuten maken. Als je terug gaat kijken, was er geen zwak punt."

De Wolf zag de bui na een paar minuten al hangen, omdat Ajax vroeg op voorsprong kwam. Daarna kantelde de wedstrijd volledig. "De wedstrijd vloog voorbij. Hoe spectaculair kan een Klassieker beginnen? Ik moet wel zeggen dat ik de eerste vijf minuten in de piepzak heb gezeten, zeker toen de 0-1 viel. Ik dacht: het zal toch niet? Daarna heb ik 85 minuten een overtuigend en fantastisch Feyenoord gezien. Ze hebben gedicteerd."

"Het was voor de wedstrijd bepalend dat ze de 3-2 voor de rust maakten. Je zag hoe de Feyenoord-spelers de catacomben ingingen en hoe de Ajax-spelers de catacomben ingingen. De Ajax-spelers waren bezig met de scheidsrechter (Makkelie, red.). Ze vonden dat Toornstra een te harde tackle op Frenkie de Jong had gedaan, maar hij gelijk voor de rust floot. Met veel energie en passie gingen ze de tunnel in. Van Persie was helemaal enthousiast. Dat zie ik hem zelden doen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws