'Heerenveen heeft opvolger Bulthuis binnen; club wil ook deal met West Ham United'

'Heerenveen heeft opvolger Bulthuis binnen; club wil ook deal met West Ham United'

28-01-2019 20:55
11

SC Heerenveen heeft Andreas Skovgaard binnen. De 21-jarige Deen zat kort zonder club, maar tekent spoedig een contract bij de club uit Friesland. Dat meldt Voetbal International.

Skovgaard wordt gehaald als vervanger van Dave Bulthuis, die naar Zuid-Korea is vertrokken. Naar verluidt koos Skovgaard ervoor om zijn contract bij FC Nordsjaelland niet te verlengen. De club krijgt wel een opleidingsvergoeding van Heerenveen, aldus VI. Heerenveen verwacht dinsdag de laatste puntjes op de i te zetten.

Heerenveen hoopt ook Reece Oxford te huren, zoals de Leeuwarder Courant eerder op maandag al meldde. Het Engelse talent van West Ham United kan op meerdere posities in de defensie uit de voeten. Het lijkt dus niet bij de komst van Skovgaard te blijven.

Cerny
Omdat Vaclav Cerny niet naar Heerenveen gaat, wordt er doorgeschakeld. De club hoopt nog altijd een (tijdelijke) opvolger voor de naar Frankrijk vertrokken Arber Zeneli te halen. Cerny moest op huurbasis overkomen van Ajax, maar kiest ervoor om in Amsterdam te blijven trainen met spelers als Hakim Ziyech, Dusan Tadic, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong.