'Bonje in Ajax-kleedkamer rond Heerenveen-thuis': Vooraf was er al heibel

'Bonje in Ajax-kleedkamer rond Heerenveen-thuis': "Vooraf was er al heibel"

Gepubliceerd: maandag 28 januari 2019 om 23:07ma 28-01-2019 om 23:07

De staf van Ajax heeft rond de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen voor verbazing gezorgd, claimt Valentijn Driessen van De Telegraaf. Het is een extra bewijs dat trainer Erik Ten Hag niet door iedereen wordt gesteund binnen de club.

Critici hebben het vuur massaal geopend op Ten Hag na de 6-2 nederlaag tegen Feyenoord. "Er zijn heel veel mensen die Ten Hag echt helemaal niet zien zitten, nog steeds niet", zegt Driessen bij Natafalen op FOX Sports. "Vorige week speelden ze tegen Heerenveen in de beker. Vooraf was er al heibel omdat Neres niet speelde. Hij is de 11,5e man: net geen twaalfde en net geen elfde. Hij had verwacht te spelen. Dan heb je al bonje, plus dat China-verhaal (transfer naar China ketste af, red.)

"In de tweede helft mocht hij dan spelen als goedmakertje. In de rust werd Ziyech eruit gehaald. Dat werd vooraf niet gecommuniceerd. Ziyech wilde er helemaal niet uit. Het stond 3-0, dus het was freewheelen geblazen. Hij zei: waarom moet ik gespaard worden voor Feyenoord? Dat zijn nu twee voorbeelden van één wedstrijd, maar zo zijn er meer voorbeelden. Misschien is het terecht, maar dat betekent niet dat hij veel geloofwaardigheid heeft bij de spelers."

Driessen en Ajax-watcher Freek Jansen van Voetbal International spreken met spelers van Ajax, die openhartig schijnen te zijn tegenover journalisten. Met wie ze spreken, willen ze niet prijsgeven. "Dat lijkt me niet zo'n goed idee. Er gebeurt wat, dus dan ga je bellen", zegt Driessen.

Kenneth Perez gelooft zijn oren niet en kan zich niet voorstellen dat spelers achter de schermen spreken met de pers. "In elke spelersgroep zitten spelers die gewoon contacten hebben", aldus Jansen.

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws