Heerenveen nog niet klaar op transfermarkt: Friezen azen op nog twee versterkingen

Heerenveen nog niet klaar op transfermarkt: Friezen azen op nog twee versterkingen

29-01-2019 13:47 Laatste update: 17:40
19

SC Heerenveen is blij met de komst van Andreas Skovgaard, maar de Friezen zijn waarschijnlijk nog niet klaar op de transfermarkt. Voor 31 januari wil Heerenveen graag nog een aanvaller en een verdediger presenteren.

Dat stelt technisch manager Gerry Hamstra op de website van de Friezen. Eerder dinsdag maakte Heerenveen de komst van de 21-jarige Skovgaard wereldkundig. Hij heeft een contract tot de zomer van 2022 getekend. "Dat past in onze filosofie", aldus Hamstra over de duur van het contract.

De Deen zelf is ook blij dat hij is gehaald als vervanger van de naar Japan vertrokken Dave Bulthuis. "Ik wilde een nieuwe stap in mijn carrière zetten", legt hij uit. "Ik word in maart 22, dit is een goed moment om naar het buitenland te vertrekken. Ik vind het wel spannend, want ik heb vanaf mijn dertiende alleen voor Nordsjaelland gespeeld. Ik moet mijn vertrouwde omgeving loslaten en zonder mijn familie een nieuwe toekomst opbouwen in Nederland."

Skovgaard omschrijft zichzelf als een speler die 'sterk aan de bal' is en 'goed kan duelleren'. "Ik ben niet de snelste, maar wel slim. Positioneel sta ik vaak op de juiste plek. Ik heb een goede pass en kan mee opbouwen, maar mijn eerste prioriteit is voorkomen dat we doelpunten tegen krijgen. Daarnaast praat ik veel in het veld, probeer medespelers te coachen en bewaak de organisatie."