'Transfer van Suárez van Barcelona naar Arsenal ineens in afrondende fase'

'Transfer van Suárez van Barcelona naar Arsenal ineens in afrondende fase'

Gepubliceerd: dinsdag 29 januari 2019 om 17:23di 29-01-2019 om 17:23

Laatste update: dinsdag 29 januari 2019 om 17:56di 29-01-2019 om 17:56

De transfer van Denis Suárez van FC Barcelona naar Arsenal lijkt toch door te gaan. Dat melden Spaanse en Engelse media.

Een overgang van Suárez naar Londen leek in de soep te lopen, omdat de speler niet akkoord ging met de eisen van Barcelona. Arsenal wilde Suárez vanwege beperkte financiële mogelijkheden eerst huren en in het contract een optie tot koop opnemen, maar daar konden beide clubs geen akkoord over bereiken. Barcelona wilde akkoord gaan, mits Suárez zijn aflopende contract zou verlengen in Catalonië. Dat wilde de speler niet, maar nu wel.

Volgens onder meer Mundo Deportivo, The Independent, en The Guardian is een transfer plots in de afrondende fase terecht gekomen. Suárez gaat zijn contract spoedig verlengen en Barcelona is akkoord gegaan met de voorwaarden van Arsenal. De Londenaren huren hem voor 2,5 miljoen euro en hebben een optie tot koop. Over dat laatste punt zijn Barcelona en Arsenal nog in onderhandeling. 

Barcelona wilde Suárez het liefst permanent laten gaan omdat hij onder meer een aanbieding van Real Betis op zak had, maar de middenvelder heeft duidelijk gemaakt dat hij eerst op huurbasis naar Arsenal wil vertrekken. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws