'Shabani met Bayern op trainingskamp; transfer naar Ajax lijkt onzeker'

'Shabani met Bayern op trainingskamp; transfer naar Ajax lijkt onzeker'

29-01-2019 18:09 Laatste update: 18:22
40

Het is niet duidelijk hoe de situatie rond Meritan Shabani ervoor staat. Het Duitse Kicker meldde vorige week dat Ajax de transfer van de Bayern München-middenvelder binnen enkele dagen af wilde ronden, maar er is nog geen witte rook. Shabani is deze week met Bayern O23 meegegaan op trainingskamp.

Althans, dat is wat FuPa in Duitsland meldt. 'Toch niet naar Ajax?', kopt de Duitse site, gebaseerd op het nieuws dat Shabani met Bayern O23 is meegegaan en nog niet in Amsterdam is. 'Het lijkt erop dat Meritan Shabani bij de beloftenploeg van Bayern blijft. Ajax vocht hard voor het negentienjarige juweel, die nu de trip naar Engeland en de Verenigde Staten heeft gemaakt.'

Bayern O23 is momenteel in Engeland voor een mini-toernooi. Woensdag wordt er gespeeld tegen Brighton & Hove Albion. Een dag later pakt de selectie het vliegtuig naar Amerika, waar er enkele oefenwedstrijden gespeeld zullen worden. Shabani is daar volgens FuPa dus bij. 

Het is nog steeds mogelijk dat Shabani alsnog naar Ajax komt en dat de speler het vliegtuig naar Amsterdam pakt wanneer hij groen licht heeft gekregen. Dat moet worden afgewacht. De transfermarkt is nog ruim twee dagen geopend. Ajax ziet in Shabani de opvolger van Frenkie de Jong, die naar FC Barcelona gaat. De Amsterdammers willen hem huren van Bayern. 

Lees ook: 'Ajax wil komst Bayern München-middenvelder binnen enkele dagen afronden'