Opdam maakt droomtransfer naar PSG: 'Ik mag me een halfjaar bewijzen'

Opdam maakt droomtransfer naar PSG: 'Ik mag me een halfjaar bewijzen'

30-01-2019 06:57 Laatste update: 07:01
20

Ongelofelijk maar waar: de transfervrije Levi Opdam gaat inderdaad aan de slag bij Paris Saint-Germain. Enkele maanden na zijn vertrek bij AZ verkast de 22-jarige linksback naar Parijs. Opdam bevestigt zijn bijzondere avontuur in gesprek met De Telegraaf. 

Diezelfde krant onthulde dinsdag dat Opdam voor een overstap naar het grote PSG staat. "Ik sluit aan bij PSG 023, zal daar trainen en spelen en zo probeer ik weer omhoog te klimmen", aldus de vleugelverdediger. In oktober werd zijn contract in Alkmaar ontbonden. 

Wedden

Meer odds

Leeroy Echteld is tegenwoordig trainer van PSG 023. Eerder werkte hij in Alkmaar - en daar zit dus ook de link. "Hij heeft me zeker geholpen. Maar Bert (van Dun, zaakwaarnemer, red.) heeft het meest contact met PSG en Leeroy gehad. Ik ben er bewust buiten gebleven. Tot het moment dat we zondagavond naar Parijs konden rijden en ik dinsdag mijn contract mocht tekenen."

"Het komende half jaar krijg ik bij het elftal van Leeroy de kans om me te bewijzen en een langdurige verbintenis af te dwingen. Het is fijn om een bekende voor de groep te hebben, die Nederlands spreekt en weet hoe ik speel en wat mijn kwaliteiten zijn."

AZ
Aan zijn vertrek bij AZ maakt Opdam niet al te veel woorden meer vuil. "Ik heb wat discussies met de trainers Koen Stam en Michel Vonk gehad. Voor mijn gevoel kon ik wel goed met de trainers opschieten, maar zij wat minder met mij. Uiteindelijk is mijn contract ontbonden."

"Als het aan mij ligt, zou ik ooit graag bij AZ terugkeren. Alkmaar is de stad waar ik ben geboren en opgegroeid. Ik heb de jeugdopleiding doorlopen en daarom wil ik eigenlijk nog bij AZ slagen."