Update: BBC: Fellaini bereikt persoonlijk akkoord en koerst af op transfer

Update: BBC: Fellaini bereikt persoonlijk akkoord en koerst af op transfer

30-01-2019 09:56 Laatste update: 09:55
38

Marouane Fellaini staat voor een zeer lucratieve transfer naar China. De 31-jarige middenvelder van Manchester United gaat in drie jaar tijd zo'n 43,5 miljoen euro netto verdienen bij Shandong Luneng.

Dat meldt Het Nieuwsblad. Volgens de Belgische krant ontvangt United zo'n twaalf miljoen euro voor de Belg, die nog een contract tot medio 2020 heeft op Old Trafford. Fellaini bereikte al een persoonlijk akkoord met de Chinezen. Naar verwachting stapt hij binnen enkele dagen op het vliegveld om zijn overstap af te ronden.

Bij Shandong Luneng wordt Fellaini ploeggenoot van oud-Feyenoorder Graziano Pellè. De Italiaan doet het met een jaarsalaris van zestien miljoen nog iets beter dan de Rode Duivel, die ieder seizoen 14,5 miljoen netto kan bijschrijven.

Fellaini speelde liefst 10,5 seizoenen en 354 duels in Engeland voor achtereenvolgens Everton en Manchester United. De middenvelder, momenteel herstellende van een kuitblessure, lijkt echter niet in de plannen van interim-manager Ole Gunnar Solskjaer van The Red Devils voor te komen.

Fellaini lonkte om die reden al enige tijd naar een lucratief Chinees avontuur. "Met het leven in China zou ik geen probleem hebben. Ik hou ervan om andere plaatsen en culturen te ontdekken”, zei hij vorig jaar in Sport/Voetbalmagazine. Na Axel Witsel, Yannick Carrasco en recent Mousa Dembélé is hij de vierde Rode Duivel die naar China trekt.

Update 09.56: De BBC bevestigt woensdag dat Fellaini onderweg is naar China. De dertiger heeft inmiddels een persoonlijk akkoord bereikt met Shandong Luneng over een megacontract. De Chinese topclub heeft nog even om de deal met Manchester United rond te krijgen. In het Verre Oosten is de transfermarkt tot en met februari geopend. Bayern München maakte eerder op de dag bekend dat spits Sandro Wagner zijn loopbaan voortzet in de Chinese Super League