'Het is heel simpel: Bazoer moet voorlopig gewoon zijn mond houden'

'Het is heel simpel: Bazoer moet voorlopig gewoon zijn mond houden'

30-01-2019 07:58
34

Voorlopig geen interviews voor FC Utrecht-aanwinst Riechedly Bazoer. De middenvelder focust zich volledig op voetbal 'en moet voorlopig gewoon zijn mond houden'. Dat vertelt zijn broer én zaakwaarnemer Irchandly in gesprek met Voetbal International. 

Na moeizame jaren bij VfL Wolfsburg en FC Porto arriveerde Bazoer (22) deze maand in Utrecht. "Riechedly moet voorlopig gewoon zijn mond houden en voetballen. Heel simpel. Ik wil ook niets weten van excuses of de schuld leggen bij anderen", aldus Irchandly Bazoer.

"Zo zit ik niet in elkaar, en Riechedly ook niet. Wel zijn er redenen waarom de afgelopen twee jaar anders zijn gelopen dan we hadden gehoopt. Dat zijn feitelijke zaken, dus niet vanuit emotie of om alles goed te praten."

De hoge verwachtingen zullen het niet makkelijk maken voor z'n broer. "Bij elke bal die hij verkeerd geeft, zullen mensen denken: heeft hij nou zes interlands? Is hij nou die speler die de lijnen uitzette bij Ajax? Maar zo werkt het, daar moet hij gewoon mee omgaan. En op een goede manier schijt aan hebben."

Afgelopen zondag maakte Bazoer tegen Willem II (0-1) zijn competitiedebuut namens FC Utrecht. Trainer Dick Advocaat wisselde de middenvelder in de rust. Bazoer toonde na het duel zijn onbegrip over die beslissing