Dordrecht-directeur lid van Vrienden van Feyenoord: 'Een vooropgezette coup'

Dordrecht-directeur lid van Vrienden van Feyenoord: 'Een vooropgezette coup'

Gepubliceerd: woensdag 30 januari 2019 om 08:15wo 30-01-2019 om 08:15

Bij FC Dordrecht is niet iedereen blij met de samenwerking met Feyenoord. Volgens Voetbal International 'spreekt de vijfde colonne van een vooropgezette en uitgedachte coup'. Dordrecht-directeur Hans de Zeeuw zit namelijk in De Vrienden van Feyenoord.

Dordrecht en Feyenoord kondigden eerder deze maand een samenwerkingsverband aan. Vanaf volgend seizoen maken maximaal vijf spelers vanuit Rotterdam-Zuid de overstap naar de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie. Ook maakt een assistent-trainer de overstap naar de Schapenkoppen, bevestigt De Zeeuw.

De directeur begrijpt de kritiek op de samenwerking niet. "Liever failliet dan satelliet? Dan ga je wel heel ver. Bovendien worden we geen satellietclub. Het is een samenwerking", stelt De Zeeuw. "Kijk naar onze beweegredenen. Over twee jaar kun je mogelijk degraderen. Ik vind oprecht dat wij als directie en bestuur ervoor moeten zorgen dat de continuïteit van deze club wordt gewaarborgd."

De Zeeuw meent dat de Feyenoord-spelers de selectie een boost kunnen geven. Bovendien houdt Dordrecht meer geld over voor ervaren versterkingen. Hij pareert de aantijgingen dan ook. "Ik ben geen wolf in schaapskleren. Daarmee zouden mensen me echt tekortdoen. Ik doe alles voor deze club. Als wij Feyenoord loten voor de beker, dan ben ik voor Dordrecht."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws