Johnsen wilde sowieso weg bij Ajax: 'Ik ben blij, want er was niet veel tijd meer'

Johnsen wilde sowieso weg bij Ajax: 'Ik ben blij, want er was niet veel tijd meer'

30-01-2019 15:46
24

Dennis Johnsen is opgelucht dat hij het seizoen niet in Amsterdam af hoeft te maken. De buitenspeler speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor sc Heerenveen en keert daarmee terug bij zijn oude club.

Johnsen wilde sowieso in januari vertrekken uit Amsterdam. "Ik ben blij, want er was niet veel tijd meer, donderdag sluit de transferwindow", stelt hij op de website van Heerenveen. Bij Ajax slaagde Johnsen er niet in de stap naar het eerste elftal te zetten. "De concurrentie bij Ajax is groot. Er zijn veel vleugelspelers en ik moet spelen om beter te worden. Dat vonden ze bij Ajax ook. En het liefst op hoog niveau. Bij Heerenveen moet en wil ik aantonen dat ik het niveau van de Eredivisie aankan."

Johnsen erkent dat er in Friesland het nodige is veranderd sinds hij anderhalf jaar geleden de overstap naar Ajax maakte. "Maar Heerenveen is geen onbeschreven blad voor me. Ik ken de club en de speelwijze. Ik denk dat ik me hier sneller kan aanpassen dan bij een andere, voor mij onbekende club."

De Noorse aanvaller denkt dat hij in Amsterdam een betere voetballer is geworden. "Ik had natuurlijk wel vaker in het eerste elftal willen spelen, maar van trainen met goede spelers als Ziyech en Tadic word je beter."