Vitesse verkoopt overbodige Rotterdammer aan Sparta: Hoog op ons lijstje

Vitesse verkoopt overbodige Rotterdammer aan Sparta: "Hoog op ons lijstje"

30-01-2019 19:38
20

Lassana Faye verruilt Vitesse voor Sparta. De twintigjarige verdediger heeft in Rotterdam zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2020.

Dat bevestigen Vitesse en Sparta woensdagavond via de officiële kanalen. Faye maakte in januari 2016 de overstap naar Vitesse. Ruim een jaar later liet toenmalig Vitesse-trainer Henk Fraser hem debuteren in de thuiswedstrijd tegen Ajax, maar dit seizoen raakte de linksback op een zijspoor. Faye wordt nu herenigd met Fraser.

Met Lassana voegen we een snelle linksbenige vleugelverdediger aan de selectie toe", reageert Henk van Stee, technisch manager van Sparta. "Met hem vergroten we onze defensieve mogelijkheden, zowel qua bezetting als qua formatie. Het is een jongen met Eredivisie-ervaring die opgegroeid is bij en met Sparta, dus hij stond hoog op ons lijstje."

Het Vitesse-contract van Faye liep aan het einde van het seizoen af. Het is niet bekend wat Sparta betaalt aan de Arnhemse club. Faye is een geboren en getogen Rotterdammer. Via Spartaan’20 belandde hij in de jeugd van Sparta (2009-2012) en later PSV (2012-2015).

"Ik wil graag iedereen binnen de club bedanken voor de mooie jaren. Het winnen van de beker, het spelen in de Europa League en de wedstrijden in het Gelredome met de support van de fans waren erg bijzonder", reageert Faye op de website van Vitesse.