Johnsen ontkent hardnekkig Ajax-gerucht: 'Dit soort verhalen krijg je dan'

Johnsen ontkent hardnekkig Ajax-gerucht: 'Dit soort verhalen krijg je dan'

31-01-2019 07:28 Laatste update: 08:12
39

De bij Ajax mislukte Dennis Johnsen wil een hardnekkig gerucht graag rechtzetten. Het is volgens de Noorse aanvaller pertinente onzin dat hij tijdens zijn periode in Amsterdam (te) vaak in het nachtleven was te vinden. 

Dat verhaal gonsde namelijk rond in Amsterdamse contreien. In anderhalf jaar tijd slaagde Johnsen er niet in om door te breken in het eerste elftal van Ajax. Woensdag verhuurde de club hem aan Heerenveen. Zijn mislukking in de hoofdstad heeft volgens de aanvaller niets te maken met nachtelijke escapades. 

"Niet waar. Dit soort verhalen krijg je als je speler bent van Ajax en het niet goed gaat. Er is veel druk, eigenlijk bij alles wat je doet. Je staat in de schijnwerpers, alles moet altijd perfect zijn", aldus Johnsen (20) in gesprek met de Leeuwarder Courant. 

Hij leerde bij Ajax een belangrijke les. "Dat je elke dag beter moet willen worden. Ik heb bij Ajax met allemaal goede spelers getraind. Als ik terugkijk had ik misschien dingen anders kunnen doen, maar ik heb geen spijt van de keuzes die ik heb gemaakt."

Nu hij is teruggekeerd bij z'n oude club Heerenveen, is er sprake van opluchting. "Er waren meer clubs met belangstelling, maar ik twijfelde niet. Hier hoor ik echt bij de eerste selectie. Dat helpt me stabieler te worden. Hopelijk kan ik mezelf snel laten zien."