Update: Bacuna is terug in de Premier League en tekent contract tot 2023

Update: Bacuna is terug in de Premier League en tekent contract tot 2023

31-01-2019 17:35 Laatste update: 17:32
10

Leandro Bacunca lijkt op deadline day de overstap te maken naar de Premier League. Volgens Sky Sports heeft Reading een bod van Cardiff City op de middenvelder geaccepteerd. Cardiff is bereid een slordige vier miljoen euro te betalen. 

De 27-jarige Bacuna is volgens Sky Sports zelfs al onderweg naar Wales om te onderhandelen over een contract. Sinds 2017 staat de oud-speler van Aston Villa en FC Groningen onder contract bij Reading. Jaap Stam haalde hem destijds naar de Championship-ploeg. Zijn contract loopt door tot medio 2021. 

Dit seizoen stond Bacuna al 23 keer in de basis bij Reading. Hij scoorde drie keer. Nu lonkt er voor hem dus een terugkeer in de Premier League, waar hij eerder drie seizoenen met Aston Villa (2013-2016) actief was.

Cardiff staat momenteel onder de degradatiestreep. De club van manager Neil Warnock heeft 19 punten na 24 duels, vier minder dan nummer zeventien Burnley. 

Juninho Bacuna, het 21-jarige broertje van Leandro, is momenteel ook actief op het hoogste niveau van Engeland. Hij staat onder contract bij hekkensluiter Huddersfield Town.

Update 17:34 uur: Het is officieel: Leandro Bacuna tekent bij Cardiff City en keert terug in de Premier League. Beide clubs maken geen transfersom bekend, maar Engelse media claimen dat er vier miljoen euro voor Bacuna wordt betaald. De Nederlander tekent een contract tot de zomer van 2023 in Wales.