Update: Burnley kondigt op originele wijze komst Crouch aan; Vokes vertrekt

Update: Burnley kondigt op originele wijze komst Crouch aan; Vokes vertrekt

Gepubliceerd: donderdag 31 januari 2019 om 20:15do 31-01-2019 om 20:15

Peter Crouch gaat één dag na zijn 38ste verjaardag terugkeren in de Premier League, meldt The Telegraph donderdag. De boomlange cultspits van Stoke City is onderweg naar nummer 17 Burnley, waar hij op deadline day zijn medische keuring zal ondergaan.

Crouch heeft een rijke carrière opgebouwd in de hoogste Engelse competitie. De bij Tottenham Hotspur opgeleide spits groeide bij Southampton uit tot Engels international en speelde later voor Liverpool, Portsmouth, opnieuw Tottenham en Stoke City. Afgelopen zomer degradeerde hij met The Potters naar het Championship.

Sam Vokes gaat de omgekeerde weg bewandelen. De 29-jarige Welshman heeft dit seizoen weliswaar 28 officiële wedstrijden gespeeld namens Burnley, maar moest het de laatste weken hoofdzakelijk van invalbeurten hebben. Stoke City, de nummer 15 van het Championship, zal volgens The Telegraph circa acht miljoen euro overmaken voor de spits. Hoeveel Burnley gaat betalen voor Crouch, is niet bekend.

Update 20.15 uur: Burnley heeft op originele wijze de komst van Peter Crouch bekendgemaakt. De 38-jarige Engelse spits komt op huurbasis over van Stoke City. Hij wordt daarmee betrokken in de transfer van Sam Vokes, die voor zo'n acht miljoen euro de omgekeerde weg bewandelt. Vokes kwam regelmatig in actie voor Burnley, maar hij scoorde slechts drie keer in twintig duels.

De 2.01 meter lange Crouch moet hem nu vervangen als aanspeelpunt. Burnley staat slechts net boven de streep in de Premier League en vecht tegen degradatie.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws