Update: Barcelona maakt vervroegde transfer van Fransman (19) officieel

Update: Barcelona maakt vervroegde transfer van Fransman (19) officieel

Gepubliceerd: donderdag 31 januari 2019 om 22:02do 31-01-2019 om 22:02

Jean-Clair Todibo gaat een half jaar eerder dan verwacht naar FC Barcelona, meldt L'Équipe donderdagmiddag. De negentienjarige Fransman zou aanvankelijk de eerste nieuweling van het komende seizoen worden.

Zijn huidige werkgever Toulouse heeft inmiddels met Barça om de tafel gezeten, meldt de gerenommeerde Franse sportkrant. Beide clubs zouden het inmiddels eens zijn over een vervroegde transfer. Hoeveel de Catalanen op tafel moeten leggen om het tot deze zomer doorlopende contract van Todibo af te kopen, is vooralsnog niet duidelijk.

Barcelona maakte aan het begin van het jaar bekend dat het de Franse jeugdinternational voor komend seizoen heeft vastgelegd. Volgens de Spaanse sportkranten heeft de regerend Primera Division-kampioen vrijwel de volledige Europese top afgetroefd in de strijd om de jonge verdediger. Real Madrid, Manchester City, Manchester United, Paris Saint-Germain, Juventus, RB Leipzig en Napoli zouden eveneens achter Todibo aan hebben gezeten.

Update 22.02: Het is officieel: Jean-Clair Todibo maakt de overstap naar FC Barcelona. Dat heeft de Catalaanse topclub donderdagavond bevestigd. Hij komt vijf maanden eerder dan gepland over van Toulouse en tekent voor 4,5 jaar. Todibo gaat het shirt met rugnummer 6 dragen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws