Tielemans vlucht naar Premier League: spelersruil tussen Leicester en Monaco

Tielemans vlucht naar Premier League: spelersruil tussen Leicester en Monaco

31-01-2019 21:09 Laatste update: 21:31
6

Youri Tielemans maakt de overstap naar Leicester City. De Premier League-kampioen huurt de 21-jarige Belg tot het einde van het seizoen van AS Monaco. Het betreft een spelersruil tussen beide clubs: Adrien Silva bewandelt de omgekeerde route.

Voor Tielemans was er weinig perspectief bij Monaco. Dat heeft alles te maken met de rentree van Leonardo Jardim als trainer. De Portugese oefenmeester ziet het niet zitten in de middenvelder, die zijn doorbraak beleefde bij Anderlecht. Jardim zette Tielemans aan het begin van het seizoen al eens uit de selectie na een kritisch interview.

Wedden

Meer odds

Onder Thierry Henry, Jardims opvolger en voorganger, was Tielemans wel een vaste waarde. De voormalig topaanvaller moest echter al na drie maanden zijn biezen pakken bij de Monegasken, die dit seizoen teleurstellend tegen degradatie strijden in de Ligue 1. In 2017 betaalde Monaco nog zo'n 25 miljoen euro voor Tielemans.

Silva had op zijn beurt weinig toekomst bij Leicester. De 29-jarige Portugees kwam dit seizoen slechts in twee Premier League-duels in actie. Hij kwam eerder onder meer uit voor Sporting Portugal.