Cillessen appte met De Jong: 'Dat heb ik hem verteld, sprak hem wel aan'

Cillessen appte met De Jong: 'Dat heb ik hem verteld, sprak hem wel aan'

01-02-2019 12:22
40

Jasper Cillessen heeft met Frenkie de Jong van gedachten gewisseld over diens transfer naar FC Barcelona. De doelman van Oranje en de Spaanse grootmacht vertelt dat in gesprek met De Telegraaf. 

"Ik heb hem bij het Nederlands elftal gesproken en hij heeft me ge-appt. Als hij ernaar vroeg, heb ik hem verteld hoe het er hier aan toe gaat", aldus Cillessen, die zelf in 2016 de overstap maakte van Ajax naar Barça. Vorige week werd de transfer van De Jong beklonken. Hij verkast in de zomer voor 75 miljoen euro naar Camp Nou.

Wedden

Meer odds

"Het is niet zo dat ik hem over de streep heb moeten trekken. Ik heb mezelf wel als voorbeeld gebruikt", stelt Cillessen. "Ook als je hier niet wekelijks speelt, wat Frenkie met alle kwaliteit die bij Barça rondloopt in het begin heel goed kan overkomen, dan word je wél beter. Dat sprak hem aan."

Cillessen (29) is bij Barça reservekeeper achter Marc-André ter Stegen. In bekerduels gunt trainer Ernesto Valverde hem speeltijd. Woensdagavond blonk de Oranje-international uit tegen Sevilla

Lees ook: Uitblinker Cillessen 'houdt zich aan de afspraak': 'Je kent me, weinig gekkigheid'