NAC raakt 13-jarig talent kwijt: We willen hem veel succes wensen bij Ajax

NAC raakt 13-jarig talent kwijt: "We willen hem veel succes wensen bij Ajax"

01-02-2019 12:45
88

Ajax heeft zich versterkt met een dertienjarige verdediger van NAC Breda. Dat meldt de Brabantse club vrijdag via de officiële kanalen. Oualid Agougil verruilt na dit seizoen NAC O14 voor Ajax O15.

Bij NAC wordt er met een mengeling van teleurstelling en trots gereageerd op de transfer. "Ondanks het feit dat we het betreuren dat jonge talenten de opleiding verlaten, blijft het wel een compliment dat topclubs bij ons rondkijken", reageert Tim Gillessen, manager jeugdopleiding, op de NAC-website.

"We zijn de afgelopen jaren bezig met het neerzetten van een goede jeugdopleiding en bouwen aan een sterk opleidingsprogramma. Dit zorgt voor erkenning, zowel op regionaal niveau als landelijk niveau en dat resulteert logischerwijs in interesse van andere clubs. In de toekomst hopen wij onze talentvolle voetballers zo lang mogelijk aan de club te binden en uiteindelijk af te leveren aan het eerste elftal. Voor nu blijven we aan de weg timmeren en zijn we uiteraard trots op Oualid. We willen hem veel succes wensen bij Ajax."

Agougil speelt sinds 2016 in de jeugdopleiding van NAC, dat hem overnam van Unitas '30. De Nederlands-Marokkaanse voetballer werd onlangs geselecteerd voor Oranje O14. NAC ontvangt voor de speler een opleidingsvergoeding conform de reglementen van de KNVB.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s