Van Bronckhorst ontkent: 'Hij heeft heel veel gespeeld bij mij'

Van Bronckhorst ontkent: 'Hij heeft heel veel gespeeld bij mij'

01-02-2019 20:14
36

Giovanni van Bronckhorst zag Feyenoord vorig weekend een van de beste wedstrijden onder zijn leiding afwerken. De Rotterdammers waren in De Klassieker met 6-2 te sterk voor Ajax, mede door een uitblinkende Jens Toornstra.

Toch lijkt de middenvelder niet altijd zeker van zijn plek in De Kuip, maar Van Bronckhorst spreekt dat tegen. "Jens Toornstra heeft heel veel gespeeld bij mij. Voor mij een voorbeeld van hoe een prof moet zijn. Ik las verhalen dat hij de ene keer wel en dan weer niet speelde, maar hij heeft veel gespeeld bij mij", zegt de trainer, geciteerd door RTV Rijnmond.

Wedden

Meer odds

Overigens lijken de cijfers Van Bronckhorst gelijk te geven. De oud-international deed in 107 Eredivisie-duels een beroep op Toornstra, alleen Tonny Vilhena (108) speelde vaker. Liefst negentig keer daarvan stond de oud-speler van ADO Den Haag en FC Utrecht bovendien aan de aftrap.

Van Bronckhorst zag zijn ploeg tegen Ajax tot het uiterste gaan. "Het was een van de mooiste wedstrijden onder mijn leiding. Alles klopte tegen Ajax. Het geeft wel aan wat het plafond van deze ploeg is. Tachtig minuten waren wij top tegen Ajax, tegen PSV een helft."

Over zijn mogelijke opvolger wilde Van Bronckhorst niet veel kwijt. Dick Advocaat zou de belangrijkste kandidaat zijn. "Ik heb een goede band met Dick, ongeacht waar hij volgend jaar zal zitten", reageert hij op een vraag van de NOS. "De band die ik met hem heb zal voor altijd blijven."