Update: Cillessen in wedstrijdselectie van Barça voor bekerduel met Real

Update: Cillessen in wedstrijdselectie van Barça voor bekerduel met Real

26-02-2019 20:30 Laatste update: 20:30
88

Een enorme tegenslag voor Jasper Cillessen. De Nederlandse doelman heeft vrijdag op de training een scheurtje in zijn rechterkuit opgelopen, meldt FC Barcelona. Hij staat daardoor zo'n zes weken buitenspel.

Cillessen maakte woensdag nog veel indruk tijdens de 6-1 zege van Barça op Sevilla in de kwartfinale van de Copa del Rey. De Oranje-international keept alleen in het bekertoernooi en had in februari nog twee schitterende affiches op het programma staan. Tijdens de loting vrijdag werd namelijk bekend dat de Catalanen het in de halve finale opnemen tegen aartsrivaal Real Madrid.

Wedden

Meer odds

De dubbele ontmoeting met Real gaat nu aan de neus van Cillessen voorbij. De oud-Ajacied mag nog wel hopen op de finale van de Copa del Rey eind mei, zo liet hij zelf in een interview met De Telegraaf weten. Iñaki Peña vervangt Cillessen in de wedstrijdselectie voor de competitiewedstrijd tegen Valencia zaterdag.

Overigens lijkt Cillessen wel op tijd fit voor de start van de EK-kwalificatie met Oranje. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman neemt het eind maart op tegen Wit-Rusland en Duitsland.

Update 25/2 17.46: Goed nieuws voor Oranje en bondscoach Ronald Koeman. Cillessen heeft maandag de training hervat bij Barcelona. Volgens Spaanse media nadert de goalie 'volledige fitheid'. Op een aantal oefeningen na kon Cillessen een volledige training afwerken. De ontmoetingen tussen Barça en Real van deze week komen te vroeg voor Cillessen, maar voor de duels van Oranje met Wit-Rusland (21 maart) en  Duitsland (24 maart) lijkt de sluitpost tijdig fit. 

Update 26/2 20.30 uur: Jasper Cillessen keert terug in de wedstrijdselectie van FC Barcelona voor de return tegen Real Madrid in de halve finale van de Copa del Rey. De Nederlandse keeper is sneller dan verwacht terug van een spierscheuring in zijn kuit. Cillessen krijgt normaal gesproken speeltijd in het bekertoernooi, maar na zijn blessure is de kans groot dat Marc-André Ter Stegen keept.