Koploper FC Twente loopt verder uit door puntenverlies van concurrentie

01-02-2019 22:04
95

FC Twente heeft een uitstekende avond beleefd in de Keuken Kampioen Divisie. De koploper uit Enschede won zelf met 4-1 van Helmond Sport, terwijl veel concurrenten punten verspeelden. FC Den Bosch verloor verrassend van RKC Waalwijk.

Helmond had niets in te brengen tegen Twente, dat op voorsprong kwam via Tom Boere. De spits verzilverde na elf minuten een strafschop. Nacho Monsalve maakte er 2-0 van, waardoor de Tukkers met een geruststellende voorsprong gingen rusten. De ploeg van trainer Marino Pusic ging in de tweede helft vrolijk verder. Aitor Cantalapiedra maakte er binnen vijf minuten 3-0 van, waarna Nacho zijn tweede van de avond maakte. Diego Snepvangers deed pas daarna nog iets terug.

Den Bosch zag het verschil met FC Twente oplopen tot vier punten. De Bosschenaren gingen met 2-1 onderuit bij RKC Waalwijk. De thuisploeg leidde bij rust al met 2-0 door goals van Dylan Seys en Daan Rienstra. Den Bosch kwam een kwartier voor tijd nog wel terug na een fraai uithaal van Stefano Beltrame. Het leverde een spannende slotfase op, maar een nederlaag konden de bezoekers niet voorkomen.

Ook nummer drie Go Ahead Eagles bleef met lege handen achter in het thuisduel met FC Eindhoven: 0-1. De bezoekers kwamen een kwartier voor tijd met tien man te staan door een rode kaart voor Siebe van der Heyden, maar dat deerde ze niet. Elisha Sam maakte met een man minder de 0-1.

Sparta, dat vierde staat, kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij FC Volendam. Laros Duarte en Abdou Harroui zetten de ploeg van coach Henk Fraser op voorsprong, maar Rodney Antwi en Kevin Visser redden een punt voor de thuisclub. Tot slot had ook Roda JC een slechte avond. De Limburgers gingen met 1-2 onderuit tegen Almere City FC.