Driessen: Het zou mij niet verbazen als hij in de zomer teruggaat naar Ajax

Driessen: "Het zou mij niet verbazen als hij in de zomer teruggaat naar Ajax"

Gepubliceerd: zaterdag 2 februari 2019 om 07:15za 02-02-2019 om 07:15

Laatste update: zaterdag 2 februari 2019 om 09:11za 02-02-2019 om 09:11

Valentijn Driessen van De Telegraaf sluit niet uit dat Jasper Cillessen komende zomer terugkeert bij Ajax. De doelman zit bij FC Barcelona op de bank en speelt alleen de bekerwedstrijden.

Cillessen werd in de zomer van 2016 voor veertien miljoen euro gekocht van Ajax, maar moet het nog steeds doen met een plek achter Marc-André Ter Stegen. Er wordt volop gespeculeerd over de toekomst van de Oranje-international. "Het zou mij niet verbazen als hij in de zomer teruggaat naar Ajax", zegt Driessen bij Veronica Inside.

"Onana wil per se aan het einde van het seizoen weg, dus dan heb je de beste Nederlandse keeper", vervolgt Driessen. "Dan kan hij gewoon iedere week keepen. Er zal dan wel betaald moeten worden." Volgens Spaanse media staat er een afkoopsom van zestig miljoen euro in het contract van Cillessen. Barcelona kan de prijs echter laten zakken.

Cillessen lijkt momenteel vast te zitten in Spanje. "Hij zegt dat hij een vijfjarig contract heeft getekend. Normaal gesproken mag je weg na vier jaar. Hij wil zich aan dat contract houden", zegt Driessen. "Het komt natuurlijk ook omdat de grote clubs niet voor hem in de rij staan. Als Atlético Madrid, Manchester United of Manchester City voor hem komt, dan is hij weg. Maar die clubs komen niet."

Bij VI ging het ook over Ritsu Doan, de Japanse uitblinker die na dit seizoen onhoudbaar lijkt voor FC Groningen. "Die Doan kan toch op de plaats van Ziyech spelen? Daar speelt hij ook bij Groningen", aldus Driessen. "Hij heeft een vrije rol. Doen? Ja, natuurlijk. Je moet ook een twaalfde en dertiende man hebben. Als je ziet hoeveel moeite ze nu hebben om het allemaal op te vullen.."

Poll

Moet Cillessen een terugkeer naar Ajax overwegen?

(6639 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws