'Tuchel en Henrique lijnrecht tegenover elkaar wat verbannen Rabiot betreft'

'Tuchel en Henrique lijnrecht tegenover elkaar wat verbannen Rabiot betreft'

02-02-2019 14:06
3

Het Franse Le Parisien verwacht Adrien Rabiot spoedig weer terug bij Paris Saint-Germain. Vanwege een conflict met de directie van de club heeft de middenvelder al bijna twee maanden geen wedstrijd gespeeld. Hij is verbannen uit het eerste elftal.

Daar komt spoedig mogelijk verandering in, aldus Le Parisien. Trainer Thomas Tuchel en technisch directeur Antero Henrique zijn het wat Rabiot betreft niet met elkaar eens. PSG was niet blij met het feit dat de Fransman de contractonderhandelingen liet klappen en zette hem uit de selectie, maar dat ging tegen de wensen van Tuchel in. Het contract van Rabiot loopt komende zomer af.

Wedden

Meer odds

Tuchel heeft de afgelopen transferperiode meerdere suggesties van Henrique van tafel geveegd. PSG was druk op zoek naar een middenvelder, maar de Duitser bleek moeilijk om te krijgen. Henrique stelde Thiago Mendes (Lille) en Luciano Acosta (DC United) voor aan Tuchel, maar die gaf geen krimp.

"Hij wil Rabiot en weigert alle spelers", zo laat een bron dicht bij PSG weten aan Le Parisien. "De situatie maakt hem gek. Tuchel weet dat hij in Duitsland altijd gebruik zou kunnen maken van een speler wiens contract afloopt."

Henrique heeft er de afgelopen maand alles aan gedaan om Rabiot weg te krijgen bij PSG. Afgelopen donderdag hebben Henrique en Tuchel met elkaar gesproken over zijn situatie. Naar verluidt heeft de Duitser het laatste woord over zijn toekomst. De optelsom is voor Le Parisien snel gemaakt: Rabiot keert spoedig terug in de selectie van PSG.