LIVE-discussie: Ödegaard tegen oude ploeg, omgeschoolde spits start bij Heerenveen

LIVE-discussie: Ödegaard tegen oude ploeg, omgeschoolde spits start bij Heerenveen

Gepubliceerd: zaterdag 2 februari 2019 om 17:35za 02-02-2019 om 17:35

Laatste update: zaterdag 2 februari 2019 om 17:55za 02-02-2019 om 17:55

Vitesse neemt het zaterdagavond in eigen stadion op tegen sc Heerenveen. Voor Martin Ödegaard en Mitchell van Bergen betekent het een wedstrijd tegen hun voormalige broodheer.

Ödegaard speelt dit seizoen op huurbasis voor Vitesse. Vorig seizoen werd hij door zijn club Real Madrid nog verhuurd aan sc Heerenveen. Het is voor hem dan ook een bijzondere wedstrijd. In de opstelling van de Arnhemmers, die vorige week een voorsprong bij Fortuna Sittard uit handen gaven (2-1 verlies), neemt Mukhtar Ali de positie in van de geschorste Navarone Foor. 

Bij Heerenveen speelt Van Bergen juist tegen zijn vorige club. Hij verliet de Arnhemmers afgelopen zomer en speelt nu in Friesland. Verder valt vooral de naam van Jizz Hornkamp op. Hij is van de spitspositie geswitcht naar een plekje in de defensie. Hornkamp staat dit seizoen voor het eerst in de basis en begint als rechtsback en dat gaat ten koste van Sherel Floranus. De van Ajax teruggekomen Dennis Johnsen begint op de bank bij de Friezen. 

Opstelling Vitesse: Eduardo; Karavaev, Clarke-Salter, Van der Werff, Büttner; Clark, Serero, Ali; Ödegaard, Darfalou en Linssen.

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Hornkamp, Hoegh, Pieri, Woudenberg; Schaars, Rienstra, Vlap; Van Bergen, Lammers en Mihajlovic.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws