Promes lijdt nederlaag met Sevilla, Krul herovert koppositie met Norwich City

02-02-2019 22:45 Laatste update: 03-02-2019 00:41
3

Quincy Promes is met Sevilla onderuit gegaan op bezoek bij Celta de Vigo. Met Norwich City heroverde Tim Krul de koppositie in het Championship.

Celta de Vigo 1-0 Sevilla
Quincy Promes heeft met Sevilla een nederlaag geleden bij Celta de Vigo. Ruim een kwartier voor tijd werd de enige goal van de wedstrijd gemaakt door Okay Yokuslu. Promes stond de hele wedstrijd binnen de lijnen, maar ook hij slaagde er niet in Sevilla aan een goal te helpen. Sevilla blijft op plek vier, goed voor Champions League-voetbal, staan, maar Deportivo Alaves kan later dit weekend dichterbij komen.

Schalke 04 0-2 Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach heeft de tweede plek in de Bundesliga opgeëist door Schalke 04 met 0-2 te verslaan. De goals kwamen van Christoph Kramer en Florian Neuhaus en vielen in de slotfase van de wedstrijd. Schalke stond toen al met tien man, omdat Alexzander Nubel een half uur voor tijd rood pakte. Eerder op de dag verloor Bayern München bij Bayer Leverkusen, waardoor Der Rekordmeister daalt naar plek drie.

Leeds United 1-3 Norwich City
Met Tim Krul in de basis heeft Norwich City de koppositie in het Championship heroverd. In een onderling duel met koploper Leeds United trok Norwich aan het langste eind. De bezoekers kwamen via Mario Vrancic en Teemu Pukki nog voor rust op een 0-2 voorsprong. Pas na de 0-3 van Mario Vrancic moest Krul capituleren bij een inzet van Patrick Bamford: 1-3.

Napoli 3-0 Sampdoria
In Napels boekte Napoli de eerste zege in drie wedstrijden. In de eerste helft sloeg Napoli in twee minuten twee keer toe. Eerst tikte Arek Milik een voorzet van José Callejón tegen de touwen, niet veel later scoorde Lorenzo Insigne op aangeven van diezelfde Callejon. Via een benutte strafschop van Simone Verdi werd de eindstand bepaald op 3-0. De achterstand van Napoli op Juventus is nu acht punten. De Oude Dame komt later zaterdag nog in actie.