Blessure Seuntjens smet op eenvoudige avond voor AZ

02-02-2019 22:36 Laatste update: 22:39
30

AZ Alkmaar heeft in eigen stadion korte metten gemaakt met FC Emmen. De Alkmaarders wonnen met liefst 5-0. Het enige smetje op de zege was het uitvallen van Mats Seuntjens.

In Alkmaar kwam de thuisploeg al snel op voorsprong. AZ kreeg een penalty, die door Teun Koopmeiners werd benut. Nog in de eerste helft kreeg de thuisploeg opnieuw een strafschop nadat Guus Til tegen de grond werd gewerkt. Koopmeiners schoot ook zijn tweede penalty raak.

Nog voor rust kwam de ploeg van trainer John van den Brom op 3-0 nadat Michael de Leeuw de bal in eigen doel schoot. Met een 3-0 ruststand was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. In het tweede deel van de wedstrijd bracht Calvin Stengs de thuisploeg al snel op 4-0. De avond van AZ leek niet meer stuk te kunnen, maar daarna ging het toch mis. Oussama Idrissi en Mats Seuntjens kwamen met elkaar in botsing, waarna laatstgenoemde met een brancard van het veld moest.

Björn Johnsen kwam als invaller in het veld voor Seuntjens. Nadat Idrissi zijn inzet op de paal zag belanden, was invaller Johnsen verantwoordelijk voor het slotakkoord: 5-0.