Update: Vormer biedt excuses aan voor woede-uitbarsting na wissel

Update: Vormer biedt excuses aan voor woede-uitbarsting na wissel

06-02-2019 10:01 Laatste update: 10:01
52

Ruud Vormer heeft zondag voor commotie gezorgd in België. In de competitiewedstrijd tegen AA Gent (1-1) werd de aanvoerder van Club Brugge gewisseld door trainer Ivan Leko en dat schoot in het verkeerde keelgat.

Vormer trapte na zijn wissel in de 76ste minuut een waterzak omver, nadat hij al vloekend en tierend van het veld was gelopen. "Ik begrijp het echt niet", foetert de Club Brugge-aanvoerder tegenover Sporza. "Ik dacht dat ik er lekker inzat. Ik wil gewoon altijd voetballen en altijd winnen. Als je dan gewisseld wordt, voel je je altijd slecht. Ik uit het alleen een beetje slecht door op die zakken te schoppen. Maar natuurlijk ben ik boos op de trainer."

De relatie tussen Vormer en Leko staat al langer onder hoogspanning. Jan Mulder staat aan de kant van de Nederlander. "Als je alles bij elkaar neemt, kan ik me toch niet aan de indruk onttrekken dat Vormer gelijk heeft", reageert Mulder bij Play Sports. Ook analist Jacky Mathijssen schaart zich achter Vormer. "Zoiets je kapitein aandoen, dat wordt op termijn zeer moeilijk verdedigbaar in de kleedkamer."

Update 06/02, 10:01 uur: Ruud Vormer en Club Brugge-trainer Ivan Leko hebben met elkaar gesproken na de wissel van eerstgenoemde, afgelopen zondag tegen AA Gent. Vormer sprak eerst individueel met de trainer en bood daarna zijn excuses aan de groep aan, meldt De Telegraaf

Tegenover de groep zou Vormer hebben gezegd dat hij 'een fout had gemaakt' door na zijn wissel boos te reageren.