'Bergwijn lijkt met de schrik vrij te komen bij PSV na blessure tegen Fortuna'

'Bergwijn lijkt met de schrik vrij te komen bij PSV na blessure tegen Fortuna'

04-02-2019 07:11 Laatste update: 08:00
58

De kans is groot dat PSV maandag meer te weten komt over de blessure die Steven Bergwijn zondagmiddag opliep tegen Fortuna Sittard. Gevreesd werd voor een breuk in het kuitbeen, maar zo erg lijkt het niet te zijn.

Het heeft er de schijn van dat de blessure van Bergwijn meevalt, schrijft De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant lijkt PSV op basis van het eerste onderzoek in het ziekenhuis 'met de schrik vrij te komen', al is de tijd nog niet rijp om definitieve conclusies te trekken. Daar zal maandag meer duidelijkheid over gaan komen.

De Telegraaf voorspelt wel dat PSV en bondscoach Ronald Koeman opgelucht adem kunnen halen. Ook het Eindhovens Dagblad meldt dat de blessure van Bergwijn mogelijk minder ernstig is dan gedacht, al blijkt die hoop 'voorzichtig'. 

Een lange afwezigheid van Bergwijn zou een grote tegenvaller zijn voor PSV. Donyell Malen wordt door Mark van Bommel regelmatig naar voren geschoven als vervanger van Bergwijn of Hirving Lozano, maar laat niet altijd een goede indruk achter. Tegen Fortuna ontsnapte hij na iets meer dan tien minuten aan een rode kaart. In de rust werd Malen gewisseld door Van Bommel. PSV heeft met Cody Gakpo een andere speler die het verlies van Bergwijn op zou kunnen vangen. 

Lees ook: Vrees voor gebroken kuitbeen Bergwijn: 'Het is balen, heel zuur voor Stevie'