Opvallende positieswitch bij Heerenveen: 'Alleen maar op gehoopt'

Opvallende positieswitch bij Heerenveen: 'Alleen maar op gehoopt'

Gepubliceerd: maandag 4 februari 2019 om 08:38ma 04-02-2019 om 08:38

Jizz Hornkamp deed er voorheen alles aan om doelpunten te maken, maar moet nu aanvallers af zien te stoppen. De twintigjarige speler van sc Heerenveen maakte tegen Vitesse zijn debuut als rechtsback. 

Hornkamp, die is opgeleid als aanvaller, kan terugkijken op een goed debuut als verdediger. "Kijk, ik ben best wel kritisch op mezelf", zegt hij tegen de Leeuwarder Courant. "Het ging wel aardig, maar uiteindelijk scoort Linssen wel. Ik wilde doorspelen. Alleen stel dat ik nóg een keer mijn man liet lopen en het 3-1 was geworden... Voor het team was het beter dat ik werd gewisseld. En voor mijn eigen gezondheid misschien ook." Hornkamp doelt op zijn blessure. Na een uur moest hij noodgedwongen worden gewisseld.

Als aanvaller maakte Hornkamp weinig kans in het eerste elftal van Heerenveen. Er werd al gespeculeerd over een mogelijke rol als verdediger. Trainer Jan Olde Riekerink bereidde Hornkamp voor op het duel met Vitesse. "Ik heb hier de afgelopen weken alleen maar op gehoopt. En toen die kans kwam, was ik er enorm blij mee."

"Zonde dat ik er na een uurtje weer vanaf moest. En ook dat we hier niet hebben gewonnen. Oké, je bent blij als je zo laat nog scoort. Maar aan de andere kant hadden we het hier allang moeten afmaken", zegt Hornkamp. Het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel dankzij een late treffer van Sam Lammers. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws