'Monnik' Dijks: 'Heel erg fijn om weer te worden gewaardeerd, had ik even nodig'

'Monnik' Dijks: 'Heel erg fijn om weer te worden gewaardeerd, had ik even nodig'

Gepubliceerd: maandag 4 februari 2019 om 22:34ma 04-02-2019 om 22:34

Mitchell Dijks heeft zijn draai gewonnen in de Serie A. De 25-jarige linksback verruilde Ajax afgelopen zomer voor Bologna en is de laatste weken uitgegroeid tot vaste basiskracht bij de huidige nummer 18 van de Serie A.

Dijks heeft aanvankelijk moeten wennen aan het leven in Italië, maar heeft inmiddels naar eigen zeggen 'zijn plekje gevonden'. "Het mooiste vind ik dat Italianen écht voor het voetbal leven. De spelers van Bologna worden hier in de stad echt als een God gezien."

God of niet, de spelers in de Serie A moeten hard werken voor hun geld. "Zelfs de uitloopsessies na wedstrijden moeten we flink wat kilometers maken", laat Dijks weten aan De Telegraaf. "Ik leef als een monnik, doe voor de groepstraining krachtoefeningen in de sportschool en daarna heb ik een schema met allerlei stretchoefeningen."

Dijks en zijn ploeggenoten stuntten zondag in Milaan met een uitoverwinning op Internazionale: een meer dan welkome opsteker in de strijd tegen degradatie, die trainer Fillipo Inzaghi de kop had gekost. "Het geloof is terug. Als team zijn we door al het negativisme rondom het elftal erg naar elkaar toegegroeid", vindt de linksback. "Na afloop kwamen mijn medespelers naar me toe en werd ik door iedereen geknuffeld. Het is heel erg fijn om weer te worden gewaardeerd en te merken dat het Italiaanse spel goed bij me past. Het publiek is positief over me. En dat stukje vertrouwen had ik even nodig."

Lees ook: Dijks gruwelt van 'pijnlijk' Ajax-verlies: 'Een momentopname, denk ik'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws