'Ajax wil zeventig miljoen hebben van Barcelona voor De Ligt'

'Ajax wil zeventig miljoen hebben van Barcelona voor De Ligt'

05-02-2019 07:10 Laatste update: 08:09
127

Meerdere clubs zijn in de race voor Matthijs de Ligt, maar FC Barcelona heeft de beste papieren. Dat meldt de Spaanse journalist Oriol Domenech bij Catalunya Radio.

Na het binnenhalen van Frenkie de Jong richt Barcelona het vizier op De Ligt, die volgens Domenech ongeveer hetzelfde moet kosten als De Jong: zeventig miljoen euro. "De situatie is vergelijkbaar met die van De Jong. De meest geïnteresseerde teams zijn Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain en Bayern München. Hij kost ongeveer zeventig miljoen euro. Barcelona heeft een voordeel: het heeft De Jong", aldus Domenech bij Catalunya Radio.

Domenech bracht een aantal weken geleden bij Catalunya Radio als eerste het nieuws dat De Jong toch niet naar Paris Saint-Germain, maar naar Barcelona zou gaan. Even later kwamen andere media daarmee. Vrijwel iedereen hield rekening met een transfer naar Parijs, maar Catalunya Radio zorgde plots voor een gigantische u-turn. 

Spaanse media schrijven al een tijdje over een mogelijke dubbeldeal tussen Barcelona en Ajax. Dat De Ligt op de lijst staat is geen geheim meer, maar de club zou vanwege de regels rond Financial Fair Play beperkte financiële middelen hebben. 

Lees ook: 'Barcelona schakelt na Frenkie-succes door naar De Ligt en stippelt plan uit'