Klopp: 'Van Dijk is drie of vier kilo verloren. Dat helpt ook niet'

Klopp: 'Van Dijk is drie of vier kilo verloren. Dat helpt ook niet'

05-02-2019 07:23 Laatste update: 07:24
36

Virgil van Dijk baalt van het 1-1 gelijkspel van Liverpool tegen West Ham United. Een week eerder werd er ook al met 1-1 gelijkgespeeld tegen Leicester City.

Liverpool wordt geplaagd door blessureproblemen. Onder meer Georginio Wijnaldum kon vanwege knieklachten niet meedoen tegen West Ham. "Ik denk dat alle spelers die erin komen genoeg kwaliteit hebben om de klus te klaren", zegt Van Dijk tegen Sky Sports. "We nemen het van wedstrijd tot wedstrijd. We staan nog steeds bovenaan, dus.. We moeten ons best doen voor de rest van het seizoen."

Manager Jurgen Klopp erkent dat Liverpool 2019 niet goed is ingegaan. "Het is een lang seizoen. We hebben maar een wedstrijd verloren. Dus het team doet het goed, maar we hebben nu even een lastig moment."

"Ik weet niet waar de blessures en ziektes vandaan komen. Millie (James Milner, red.) was ziek, of is misschien nog ziek. En Virg was drie á vier dagen out. Hij is drie of vier kilo verloren. Dat helpt ook niet. Het is momenteel lastig, maar de jongens knokken. Konden we beter spelen ondanks deze situatie? Honderd procent."

Liverpool is nog wel koploper van de Premier League, maar de voorsprong op Manchester City is nog maar drie punten. Tottenham Hotspur heeft vijf punten minder dan The Reds.