Bruggink: 'Als Peterson en Kuwas daar niet mee kunnen omgaan, zijn ze zo terug'

Bruggink: 'Als Peterson en Kuwas daar niet mee kunnen omgaan, zijn ze zo terug'

05-02-2019 07:55
9

Trainer Frank Wormuth wijzigde het elftal van Heracles Almelo tegen ADO Den Haag op liefst vijf plekken. Onder meer clubtopscorer Kristoffer Peterson begon op de bank. Arnold Bruggink denkt dat het iets minder rigoureus kan, maar wijst ook naar topcompetities.

"In dat opzicht zijn Nederlandse spelers misschien wel te soft", zegt Bruggink tegen TC Tubantia. "In Duitsland heb ik geleerd dat als ik niet goed speel, er een ander speelt. Heel simpel. Wat dat betreft ben ik in het buitenland pas wakker geworden. Ik kan het elke speler aanraden om naar een andere competitie te gaan. Maar je moet er voor open staan, anders kom je een jaar later met hangende pootjes terug naar het veilige Nederland."

Wedden

Meer odds

Bruggink ziet wel dat de gemiddelde leeftijd van teams in Duitsland en Engeland hoger ligt. Het is de vraag of de Heraclieden ook gebaat zijn bij het vele rouleren. "Ik denk dat het wat minder rigoureus kan", stelt de voormalig aanvaller. "In het geval van Peterson denk ik dat je een speler wat meer vertrouwen had kunt geven, maar ik weet niet of er iets anders is voorgevallen."

Bruggink ziet het desondanks ook als een leerschool voor de Zweed. "Peterson en Kuwas willen weg, maar bij andere clubs zijn er drie andere spelers met dezelfde kwaliteiten als zij. Kunnen ze daar niet mee omgaan, spelen ze een jaar later weer bij Heracles. Dat zal Wormuth ze ook mee willen geven."