'Ik denk dat Ajax Real verslaat, bij Bayern lieten ze al killer mentaliteit zien'

'Ik denk dat Ajax Real verslaat, bij Bayern lieten ze al killer mentaliteit zien'

05-02-2019 08:22
124

Derk Boerrigter is de laatste Ajax-speler die scoorde tegen Real Madrid. De Koninklijke won de laatste zes onderlinge duels met klinkende cijfers, maar de voormalig linksbuiten verwacht desondanks dat er snel iemand in zijn voetsporen treedt.

Boerrigter denkt niet dat Ajax kansloos is voor het tweeluik in de achtste finale van de Champions League. "Als je ziet hoe ze gespeeld hebben tegen Bayern en die andere clubs, dan zijn ze zeker niet kansloos. Ik denk zelfs zeker dat ze Real gaan verslaan", zegt hij tegen Voetbal International. "Het enige wat ze niet moeten doen is dat ze te veel respect voor de tegenstander krijgen."

Wedden

Meer odds

"Ik denk dat wij toen te veel onder de indruk waren van de club, de ambiance en de grote namen", stelt Boerrigter. "Je kende al die spelers al bij naam: Pepe, Ramos, Khedira, Kaka, Özil, Ronaldo. Dat is fantastisch, niet normaal."

Toch denkt hij dat de ploeg van coach Erik ten Hag goed tegen de druk bestand is. "Bij Bayern hadden ze dat ook niet, toen lieten ze al zien dat ze de killer mentaliteit hebben. Real is ook niet in goeden doen, daar moet je van profiteren."