Update: Thorsby weer naar Heerenveen 1: Hij heeft zijn excuses aangeboden

Update: Thorsby weer naar Heerenveen 1: "Hij heeft zijn excuses aangeboden"

05-02-2019 18:35 Laatste update: 18:33
16

Morten Thorsby keert mogelijk terug in het eerste elftal van sc Heerenveen. Dat meldt De Telegraaf. Thorsby heeft dinsdag een gesprek met technisch manager Gerry Hamstra, waarin de afgelopen periode wordt besproken.

Thorsby werd naar aanleiding van de Sampdoria-soap uit de selectie van Heerenveen gezet. De Noor reisde zonder toestemming van Hamstra af naar Italië om te onderhandelen met die club.

Thorsby hoopte dat Sampdoria met een transfersom over de brug zou komen, daar waar Hamstra beweerde dat de speler wilde onderhandelen over een contract in de zomer. In dat geval zou Heerenveen geen transfersom krijgen, omdat zijn contract afloopt.

Eenmaal teruggekeerd in Nederland werd Thorsby uit de selectie gezet omdat hij twee trainingen van Heerenveen had gemist. Een winterse transfer van Thorsby bleef uit, waardoor speler en club nog aan elkaar verbonden zijn. Thorsby hoopt zijn periode in Friesland, die tot nu toe 4,5 jaar duurt, goed af te sluiten.

Een terugkeer van Thorsby in de selectie van Heerenveen zou opvallend zijn, omdat Hamstra recentelijk zei dat hij helemaal klaar was met de middenvelder. "Natuurlijk valt dit nog te lijmen. Wij willen dat Morten Thorsby deze maand nog vertrekt", zei hij in de Leeuwarder Courant.

Update 18:35 uur: Thorsby keert terug in het eerste elftal van Heerenveen, zo heeft de club bekendgemaakt. Na een gesprek met Hamstra is de middenvelder in genade aangenomen. "Ik heb een goed gesprek met Morten gehad", vertelt Hamstra op de clubsite van Heerenveen.

"Hij heeft zijn excuses aangeboden en wil nu, net als wij, het seizoen goed afsluiten bij sc Heerenveen. Na een maand meegetraind te hebben met Jong Heerenveen, is het nu weer tijd om bij de groep aan te sluiten. Iedereen kent Morten als een speler die veel voor de club gedaan heeft. Hij verdient een vertrek door de voordeur en een goed afscheid van de supporters."