'Bazoer zit in die categorie, net als Tete en Kluivert. En Frenkie de Jong straks'

'Bazoer zit in die categorie, net als Tete en Kluivert. En Frenkie de Jong straks'

05-02-2019 09:26
86

Riechedly Bazoer wil zijn loopbaan nieuw leven inblazen bij FC Utrecht, maar tot dusver valt de 22-jarige middenvelder vooral op door zijn gedrag buiten het veld. Art Langeler heeft er vertrouwen in dat het uiteindelijk goedkomt met het ex-toptalent.

Bazoer werd maandag voor drie duels geschorst wegens een aanvaring met de vierde official na het duel met PEC Zwolle. "Wat je ziet is dat er een categorie jongens is die in korte tijd net zo makkelijk de top als de bodem aanraken, bij wijze van spreken", zegt Langeler, die de oud-Ajacied meemaakte bij Jong Oranje, in het Algemeen Dagblad.

"Zij moeten hun weg vinden in hoe je met extremen omgaat", stelt Langeler. "Bazoer zit in die categorie, maar denk ook aan Kenny Tete, Jairo Riedewald en Justin Kluivert. Wat zij al hebben meegemaakt aan hoogte- en dieptepunten, dat is meer dan spelers vroeger in een heel voetballeven. Ik denk dat als je Frenkie de Jong over een jaar spreekt, hij ook over die extremen kan meepraten."

Langeler houdt vertrouwen in Bazoer. "Hij kan ook nog steeds een belangrijke international worden. Want hij en ook Kluivert zijn extreem goede voetballers. Maar ik heb bij de KNVB geopperd dat wij er als bond ook een rol in hebben. Laten we nadenken over nazorg voor jeugdinternationals. Dat je altijd nog iemand kan bellen in Zeist in de fases ná de Oranje-jeugd."