'Het werd zo erg dat we tegen elkaar zeiden dat het niet meer kon bij PSV'

'Het werd zo erg dat we tegen elkaar zeiden dat het niet meer kon bij PSV'

05-02-2019 14:28
43

PSV ging in de zomer van 2017 behoorlijk de mist in met eSporter Tony Kok. Een paar dagen na de aanstelling van Kok in Eindhoven, werd hij al de laan uitgestuurd. Het was een vervelende kwestie voor PSV, vertelt voormalig Head of Marketing & Media Guus Pennings in een terugblik met Voetbal International. 

"Hij gaf aan dat hij in Nederland geen favoriete club had. Dat is natuurlijk geen probleem, want je hoeft geen fanatieke PSV'er te zijn om ons te vertegenwoordigen", aldus Pennings.

"Alleen na zijn presentatie ging direct de beerput open. Eerst kwamen er al Ajax-tweets naar boven, dat ging nog. Maar daarna kwamen er tweets naar boven waarin hij schold met ziektes en alles. Echt alles kwam naar boven. Het werd zo erg dat we tegen elkaar zeiden dat het niet meer kon. Zelf wilde hij ook al niet meer."

Algemeen directeur Toon Gerbrands kan zich het voorval nog goed herinneren. "PSV staat voor een aantal kernwaarden en dat vragen we van iedereen. Hij had zich op een voor ons verkeerde manier geuit. Dat past niet bij ons."

Kok is tegenwoordig eSporter bij PEC Zwolle. 

Lees ook: Gerbrands: "Dit verhaal is vanuit ons niet uit te leggen aan supporters"