'Schouten kan op het middenveld van Ajax spelen, ook bij PSV zou hij passen'

'Schouten kan op het middenveld van Ajax spelen, ook bij PSV zou hij passen'

Gepubliceerd: dinsdag 5 februari 2019 om 15:20di 05-02-2019 om 15:20

Laatste update: dinsdag 5 februari 2019 om 16:24di 05-02-2019 om 16:24

Jerdy Schouten zou niet misstaan op het middenveld van PSV, Ajax of Feyenoord. Dat denkt Chris Tempelman, Excelsior-watcher namens Voetbal International. Tempelman ziet Schouten al het gehele seizoen uitblinken in Kralingen. 

"Bij Excelsior wordt-ie weleens gekscherend de Frenkie de Jong van Kralingen genoemd", vertelt Tempelman op de website van VI"Schouten is niet van hetzelfde niveau, maar dat heeft te maken met z'n manier van voetballen, hoe-ie het spel ziet.

"Hij moet nu een goede keuze maken. Als je ziet wat Feyenoord mist op het middenveld... Dit is zo'n soort speler, volgens mij. Als je ziet wat Ajax aan middenvelders heeft, en Frenkie de Jong gaat nu weg, zo'n soort speler zou daar passen. Ik denk dat hij ook bij PSV zou passen."

"Het is zijn eerste seizoen op Eredivisie-niveau. Hij maakt grote indruk, vanaf het eerste moment al. Ik herinner me Excelsior - Fortuna Sittard nog van dit jaar. Een moeilijke wedstrijd om mee te beginnen. Je zag gelijk al dat hij er met kop en schouders bovenuit stak. Tactisch gezien, technisch gezien. Echt een heel bijzondere speler."

Schouten werd afgelopen zomer door Excelsior overgenomen van Telstar. Hij heeft in Rotterdam een contract tot medio 2021. 

Lees ook: Grote uitblinker tegen Feyenoord: 'Ik vrees dat hij niet te behouden is'

Poll

Welke club past bij Schouten?

(2956 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws