Update: 'Meevaller' bij Fortuna: winteraanwinst zes à acht weken uit de roulatie

Update: 'Meevaller' bij Fortuna: winteraanwinst zes à acht weken uit de roulatie

06-02-2019 06:50 Laatste update: 06:48
15

Een sportief drama bij Fortuna Sittard. Winteraanwinst Anthony Syhre is afgelopen vrijdag zwaar geblesseerd geraakt. Dat meldt omroep 1Limburg. Afgelopen week, op deadline day, werd Syhre door Fortuna aangetrokken. 

Pijnlijk: de Duitse verdediger was juist aangetrokken als vervanger van Wessel Dammers, de aanvoerder van de club. Dammers komt dit seizoen niet meer in actie vanwege kruisbandletsel. Hij viel in januari weg. 

Volgens 1Limburg is ook voor Syhre het seizoen mogelijk al voorbij. Fortuna Sittard heeft zelf via de officiële kanalen nog geen mededelingen gedaan over de situatie. Afgelopen zondag was Syhre niet van de partij tegen PSV. In Eindhoven verloor de ploeg van trainers René Eijer en Kevin Hofland met 5-0. 

Op deadline day signeerde Syhre (23) een contract tot medio 2021 in Zuid-Limburg. Fortuna nam de stopper over van Würzburger Kickers. 

Update 06/02 06.50: Via de officiële kanalen heeft Fortuna laten weten dat Syhre afgelopen vrijdag tijdens een training van de club inderdaad geblesseerd is geraakt. Een meniscuskwetsuur houdt hem voorlopig aan de kant. In tegenstelling tot eerdere berichten is het seizoen van de verdediger volgens Fortuna niet voorbij. De Limburgers melden dat Syhre zes à acht weken niet inzetbaar is. Waarschijnlijk kan hij in april dus zijn debuut maken voor zijn nieuwe club.