Heerenveen-directeur onthult: club moest geld lenen om salarissen te bekostigen

Heerenveen-directeur onthult: club moest geld lenen om salarissen te bekostigen

05-02-2019 22:36
54

SC Heerenveen heeft geld moeten lenen om zijn personeel in de eerste maanden van 2019 te kunnen. Interim-directeur Cees Roozemond bevestigt tegenover de Leeuwarder Courant dat er een 'acuut' liquiditeitsprobleem dreigde in het Abe Lenstra Stadion.

Volgens de opvolger van de onlangs vertrokken Luuc Eisenga ging het vooral om het overbruggen van de komende maanden. "We hadden een overbruggingskrediet nodig. Anders hadden we de rekeningen misschien niet kunnen betalen. We hebben hier adequaat op ingespeeld. Ook door in januari goed te handelen op de transfermarkt", doelt Roozemond op de late verkoop van Dave Bulthuis en Arber Zeneli en het transfervrije vertrek van Nicolai Naess en Marco Rojas.

De personeelsleden, waaronder de spelers en technische stafleden, hoeven zich geen zorgen te maken om hun salaris over januari én de lange termijn. Volgens Roozemond zijn er 'absoluut geen liquiditeitszorgen' op dit moment. "Het geld bij een voetbalclub komt door transfers in etappes binnen. We moesten een gat van drie, vier maanden overbruggen."